The Wackness

 Filmen The Wackness utspelar sig sommaren 1994 då Luke Shapiro går ut High School. Luke är olycklig, för han har inga vänner, han är oskuld och två föräldrar som bråkar sig allt närmare en skilsmässa. Han går omkring på Manhattans Upper East Side säljer marijuana ur en glassvagn. Behovet av att prata med någon leder till att han byter Marijuana mot terapi hos  Dr: Jeffrey Squires.Squires är själv rätt deprimerad av vad som tycks vara hans tredje medelålderskris, och de blir vänner.

Luke är sedan länge kär i doktorn styvdotter Stephanie. Och då det visar sig att dom två är dom enda från skolan och bekantskapskretsen som blev kvar under sommaren, så går hon med på att hänga med honom.
Dom går från kompisar till någonting annat tills han deklarerar sin kärlek och hon slutar att höra av sig helt och hållet.  Trots att Luke är kär i doktorns styvdotter så är kärnan i The Wackness den manliga vänskapen.  Squires vill vara ung och Luke vill mogna och sluta vara så förvirrad och ha sex.

Då man ser filmen känns det verkligen som om att man hamnat i 1994. Hela filmen utsödrar det i allt från karaktärernas avsky mot den då nyvalde borgmästaren Rudy Guiliani. En avsky vilket känns väldigt naivt och beskymmerlös med framtiden långt mer grotesk.  Sen har vi referenserna till populärkultur som - när jag är med dig vill jag lyssna på boys II men Och - Är du deprimerad för att Kurt Cobain tog livet av sig. Men det som nästan känns allra viktigast i filmen är nog musiken, det perfekta soundtracket för 1994. Raekwon, Ll cool J, Wu-tang och Notorious B.I.G. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0