Sherlock Holmes

Igår gick jag och syrran och såg Sherlock Holmes. Den var okey, en förströelse och inte så mycket mer. Jag var väldigt trött och somnade nästan flera gånger. Rebecca(syrran) väckte mig som tur var genom att peta på mig. När vi kommit hem från så somnade jag ganska snabbt, jag såg ett avsnitt av Supernatural sen slocknade jag. Just nu sitter jag och väntar på att The Tudors ska föras över till min dator från min systers bärbara hårddisk. Jonathan Rhys Meyers är verkligen mmmm så jag ser verkligen fram emot att kolla på den serien.

Ack, Sundbyberg

Ny favoritlåt är Ack, Sundyberg med Oskar Linnros (Kihlen). Jag blev ett fan av Snook först förra våren då jag började lyssna in mig rejält på den svenska hip-hopen. Innan det hade jag alltid varit tveksam till deras musik eftersom de har alltid varit så mainstream i mina ögon. Men då jag förstod att dom var ganska respekterade inom hip-hop Sverige så vågade jag börja lyssna. Jag är en bandwagon rider i vissa fall och det skäms jag för. Men jag gillar verkligen hans nya solo singel. Att han kan sjunga har jag hört förut, liksom min svenska favorit rappare Afasi. Den musik han gör är popmusik med soulreferenser och inte hiphop. Det låter mer som Joel Alme än Snook. Han är en fantastiskt låtskrivare och musiker för han har skrivit all text och musik helt själv. Jag längtar verkligen till skivan kommer i vår.


Moisturize

Mitt ansiktet mår inte bra just nu,  och då menar jag hudmässigt. Usch den är prickig och torr och jag är fortfarande blå under ögonen. Jag antar att den är stressad av kylan och operationen eller någonting liknande.
Jag har kört med idomin salva sen igår kväll, men det känns inte som om det hjälper så mycket.
Jag ska hålla mig inomhus i helgen. Ta en bastu eller så sätter jag mig över en kastrull med varmt vatten med en handuk över huvudet, det lär göra det bättre.


Myrorna is the shit

Jag var på Myrorna idag och hittade ett par brallor och en skjorta. Jag borde inte ha köpt dom egentligen, jag har så lite pengar kvar just nu. Jag hoppas att jag kan tjäna lite pengar hos pappa i helgen för jag har i bästa fall 500 kr kvar. Jag kanske kommer kunna bära in lite ved eller städa firman eller något, men jag måste gör någonting iaf. 





Kläderna var värda varenda öre iaf.

Immunförsvaret from god

I huset där jag bor i strömbäck delar jag kök, vardagsrum, tvättstuga och hall med sju personer. Det är inte konstigt att man  kan bli sjuk då och då, men inte jag inte. Mina husvänner har alla haft förskylningar och diverse problem, men jag har hållt mig frisk hela tiden. Jag har alltid varit frisk i princip, har jag varit sjuk så har det oftast varit magsjuka. Dom gånger jag varit förskyld eller riktigt sjuk är få, bara två tre gånger om året. Jag låtsades ofta vara sjuk då jag gick högstadiet och gymnasiet, för att slippa gå dit eftersom jag tyckte det var så jobbigt. Mitt goda immunförsvar beror nog på min uppväxt, först och främst har vi aldrig varit specciellt renliga i min familj, det har inte sett ut som en svinstia men det har alltid legat grejer framme på ytorna runt om i hemmet.
Damm finns det sjukt mycket utav liksom fläckar på golvet och smulor på bordet. En annan anledning kan vara att min mamma alltid varit sjuk. Hon har haft leverproblem och tarmproblem och opererats ett antal gånger under min uppväxt, senaste operationen så bytte hon lever. Så till motsats till mig har hon alltid haft problem och i och med medicinering osv så har hon alltid haft dåligt immunförsvar. Förskylningar, influensa, urininfektioner, utslag ja i princip alla saker man kan ha. Jag har slutat vara rädd för att smittas hemma av mamma för jag är inte ett orolig för att smittas för jag kan inte komma ihåg att jag har blivit smittad nångång.


Blodet kom

Jag kände lite kramper i magen på skapande lektionen och gick hem för att kolla upp det. Och mycket riktigt var det blod i brallan. Jag har suttit med skorna på bordet i skolan så jag hoppas inte att det syntes på något sätt. Jag bytte byxor, trosor och satte på mig what´s nessecery when the red days are on, då jag gick tillbacka till lektionen så kändes allt så mycket bättre. Nu ska jag käka och kolla på Andra avenyn.

Hämd

Min vän Patrick la upp en bild på mig på sin blogg. Så här är min hämd.


Mina nya skor




Min mat



Mmmm idag fick det bli väldigt nyttig mat. Jag gjorde en sallad med gurka, lök, tomater, olja och balsam vinäger.
På strödde jag en näve solrosfrön. Mmmm så himla gott jag älskar verkligen balsamvinäger, det är någonting som är så gott med den. Det är sött och syrligt på en och samma gång. Jag köpte en ciabatta till och det blev verkligen supergott.

Iam officially it !

Jag är glad att pappa kunde hämta mig på skolan idag. Jag tycker inte om att missa lektioner, för i och med operationen har redan missat så mycket skola den här terminen. Min närvaro i vissa ämnen var inte den bästa förra terminen och ju mer jag missar desto sämre synns det i mina papper. Jag hade fått en tid att ta bort mina stygn på läppen kl 12.15 och pappa och jag var där tio över. Vi fick vänta 10 minuter, vilket i mina ögon är ganska lite då jag alltid tyckt jag har fått vänta en halvtimme varje gång. Att ta bort stygnen var lite obekvämt men inte så farligt som jag trott. Jag är sjukt nöjd med resultatet, jag är sjukt snygg. Nästa vecka tar hon bort stygnen på näsan och sen är det bara att vänta två veckor för att se det ultimata slutresultatet.
Pappa var som vanligt lite dryg och lite för talför, först med en läkarstuderande i hissen och sedan med kirurgen.
Men jag ska inte klaga, han kompenserade detta med att bjuda mig på kina mat på resturang Shanghai. Jag fick skjuts ner på stan där jag gick in på Burmans musik och hängde med pojkarna en stund. Jag hittade en underbar raritet. En Lcd Soundsystem 12" som var limiterad till 150 exemplar. Jag köpte även en New Order och Lloyd Cole and the commotions lp. Därefter gick jag 130 kronor fattigare till Kupan och hittade ett par blå Doc martins, visserligen lågskor men jag har redan ett par orginal så dessa blev en underbar tillökning till min samling.
Jag gick och köpte lite mat också. Jag känner mig stolt att jag inte köpte en massa godsaker.
Jag ska flasha skorna och lite annat jag köpte igår lite senare.


I fucking love Skins

Åhh jag vill vara en 17 år, assnygg och britt, då skulle jag  kunna få Cook från Skins, i fucking love him. Jag och juddan har suttit och glott på three episodes, all mental by the way, eftersom att dom nya avsnitten börjar på torsdag. Now i´am going to go to sleep and dream naughty dreams about this fine bloke.


Söndag

Det har visserligen hunnit bli måndag nu men jag har varit så produktiv i dag alltså trots att jag varit så sjukt jävla trött hela dagen. Då jag vaknade idag var jag död. Halv två hadde klockan hunnit bli. Jag satt på vardagsrums golvet och försökte processera en vettig tanke. Jag kom till slut igång litegrann och började städa som besatt tillsammans med mamma. Hon och jag är hamstrare. Vi har så svårt att slänga saker, både på grund utav lathet (soprummet ligger för far away) och pga vårt systematiska sparande av allt och inget. Det blir lättare att stoppa en tom förpackning på en hylla än att slänga den. Idag fick vi nog och vi började slänga. Sen dammsög och dammtorkade jag hela lägenheten. Sen åt vi nåt indiskt som min syster tillagat från en förpackning. Fett gott iaf.
Sen såg jag och mamma på ett intressant matlagnings program. Kocken är besatt av överdåniga ting och just i det här avsnittet så tillagade han en måltid a´la romersk style. Han kokade en gris i ett hottub, han friterade kohjärna, gjorde en sås av fisk, gjorde så det kom bubblor från en kaka, sjukt nog verkade allt vara ganska gott iaf. Sen blev jag utstirrad då jag gick på ica för att köpa lite mat och snask. Nu sitter jag vid mitt skrivbord i Strömbäck och kollar på Andra avenyn

Classic


Riverside

Jag skäms över mig själv just nu, varför då kan man ju undra?.  Jo nu är det så att jag är besatt av Riverside. Andra avenyns internet spinoff serie. Den har fokus på de unga karaktärerna och det går ett avsnitt om dagen. Okey varje avsnitt är bara fem minuter långa, men jag ser dom just nu i veckoavsnitt. Dvs alla fem minuters program sätts ihop till ett halvtimmerlångt veckoavsnitt. Den enda som är med från orginalserien är Kim och det känns betydligt mindre dokusåpa aktígt den här gången. Jag gillar Kim och Be-alis karaktärer bäst.

Jag älskar Rihanna

Jag såg just på Skavlan där Rihanna var med. Hon pratar så gullig med sin brytning. Hon blev ju förstås utfrågad om misshandeln, främst ur ett känsle och medie perspektiv. Skavlan frågade som tur var inget om Chris Brown, hade han gjort det hade det varit akward. Jag tycker hon hanterade intervjun väldigt bra. Man förstår verkligen vilken fantastisk person hon är. Och hon var även väldigt snyggt klädd under intervjun.  Moore is moore för det var verkligen en blåsa och inte något vardagligt. Lite Björk över det hela, väldigt snyggt. Jag älskar hennes hår just nu också. Det har specciellt en väldigt snygg färg just nu, men om jag skulle välja den själv skulle det förmodligen se väldigt gult ut.

 


Jag har skaffat Paypal

Jag kollar runt på Ebay flera gånger i veckan men jag har aldrig köpt någonting därifrån för att jag har inte kunnat, men nu kan jag köpa saker därifrån. Om tre dagar kommer bidraget och då ska jag köpa något.




The Wackness

 Filmen The Wackness utspelar sig sommaren 1994 då Luke Shapiro går ut High School. Luke är olycklig, för han har inga vänner, han är oskuld och två föräldrar som bråkar sig allt närmare en skilsmässa. Han går omkring på Manhattans Upper East Side säljer marijuana ur en glassvagn. Behovet av att prata med någon leder till att han byter Marijuana mot terapi hos  Dr: Jeffrey Squires.Squires är själv rätt deprimerad av vad som tycks vara hans tredje medelålderskris, och de blir vänner.

Luke är sedan länge kär i doktorn styvdotter Stephanie. Och då det visar sig att dom två är dom enda från skolan och bekantskapskretsen som blev kvar under sommaren, så går hon med på att hänga med honom.
Dom går från kompisar till någonting annat tills han deklarerar sin kärlek och hon slutar att höra av sig helt och hållet.  Trots att Luke är kär i doktorns styvdotter så är kärnan i The Wackness den manliga vänskapen.  Squires vill vara ung och Luke vill mogna och sluta vara så förvirrad och ha sex.

Då man ser filmen känns det verkligen som om att man hamnat i 1994. Hela filmen utsödrar det i allt från karaktärernas avsky mot den då nyvalde borgmästaren Rudy Guiliani. En avsky vilket känns väldigt naivt och beskymmerlös med framtiden långt mer grotesk.  Sen har vi referenserna till populärkultur som - när jag är med dig vill jag lyssna på boys II men Och - Är du deprimerad för att Kurt Cobain tog livet av sig. Men det som nästan känns allra viktigast i filmen är nog musiken, det perfekta soundtracket för 1994. Raekwon, Ll cool J, Wu-tang och Notorious B.I.G. 


Torsdag

Jag har blått kring ögonen. Blått på näsan. Det kliar och det gör ont ungefär på samma ställe, men det känns som om jag håller på att läka.

Blackexplotation

Jag hade en sån underbar dröm precis innan jag vaknade. Jag kan säga att den innehöll blackexplotation, en våningsäng, Avon Barksdale, Bodie (The Wire) och en kvinna som sov medans dom höll på. Jag försökte att komma på allt på morgonen men det var ganska svårt. Jag får försöka återuppleva drömmen i natt men att byta ut den sovande kvinnan mot Michael (The Wire)


Avon Barksdale

Bodie


Michael

Aj

Just nu gör det ondare i läppen än  vad det gjorde igår. Kanske är det ett tecken på att läppen håller på att läka ihop. Jag har knappt haft någon smärta alls i näsan utan bara i läppen. Jag tror ärligt talat att jag kommer att bli assnygg då jag har läkt färdigt, fast det kommer ta en månad innan man kan se hur resultatet kommer bli ungefär. Pappa har varit ganska snäll och inhandlat det jag bad honom om förutom att han köpte en liten cola light då jag ville ha en stor vanlig, undrar om jag kan få syrran att köpa en åt mig. hmmmm. Hoppas att min största crush ever (en som inte är känd)är singel och tycker jag är assnygg då jag läkt klart. No names mentioned.
Att jag ska hålla mig till mjuk mat är assbra för i soppor och så är ju inte specciellt feta. Då jag kommer tillbacka till Strömbäck är det minst lika bra för det är värsta superdieten att bo där ute utan affärer för då man måste verkligen planera allt man köper. Oj shit jag märkte inte hur hungrig jag blev av att prata om mat.

varghypen

Jag har ingen lust eller ork att ta en massa bilder så det får bli denna.




Jag tog en cigg

Jag tog en cigg nyss men inte någon mer för jag känner av den, och kan jag låta bli att röka blir det så mycket enklare. Kan jag hålla upp i två veckor har jag nog förlorat suget av dom.
Jag ska ta en dusch och sen hoppas att pappa kommer hem och gör mat snart. Köttbullar och potatismos förhoppningsvis. Jag ska också ta lite bilder på min nya tröja med vargar på.

Monstret

Monstret här är det, eller rättare sagt här är jag med mobilkamera bara ett par timmar efter operationen.




Jag vill röka en cigarett

Jag är så sjukt jävla sugen på att röka en cigarett, men jag är samtidigt sjukt rädd för vad som kan hända om jag röker. Det är meningen att jag ska hålla mig i två veckor, och det har gått 32 timmar sen operationen. Jag ska försöka hålla mig så länge som möjligt men jag vet inte hur länge jag kan lyckas. Inbillar jag mig att en cigarett inte kan vara så farlig så lär jag röka mer än en. Men om jag skulle testa att röka en så kanske det inte skulle vara så himla farligt. Att röka en mitt på dagen lär vara bättre än att göra det senare på kvällen. Jag kan inte tänka på någonting annat än en cigarett, vilket är sjukt jobbigt. Det enda som jag hört om att börja röka efter operationen är att läkningen går betydligt saktare och att risken för komplikationer kan öka, men det är förmodligen om man röker mycket. Jag tänkte ta och testa en cigarett idag och försöka hålla mig till det och inget mer. Eller vågar jag ?


19 / 1 ca 8.00

Det känns som om jag har varit här i evigheter. Klockan är 8 på morgonen och jag har varit vaken sen kvart i sex.  Jag har just ätit frukost och jag sitter och väntar på att ronden ska komma förbi, lite coolt, fast jag tror inte att det blir lika roligt som i Scrubs. Då jag åt frukost satt två män vid bordet brevid mig. De hadde bandage runt huvudet. Jag har sett en hel del med samma bandage, undrar om man vågar fråga en sköterska vad det är som har hänt med dem.

Jag ser ut som ett monster just nu, och detta ska jag också visa.  Men det lilla jag kan se utav operations resultatet så ser det ut att ha gott bra iaf. Jag hoppas att näsan stannar kvar en bit upp och att den inte faller ner där det var förut. Men det kommer att bli betydligt bättre även om den hamnar en bit ner. Hoppas jag får åka hem efter lunch någon gång för det här är så fett tråkigt. Det enda som är roligt är att hålla in den röda knappen så att sköterskorna kommer, men, that gets old fast.


My Cat = The Killer Måndag18/1 ca 17.00

Jag var skitnervös igår kväll då jag började inse vad det var jag skulle göra. Så jag utnyttjade sjukhusets förmaningar om att man fick dricka och röka fram till 00. 00 så långt det gick. Jag tog min sista cigg vid 23 tiden igår kväll men det skulle jag nog inte ha gjort för då jag öppnade dörren så sprang katten in med någonting i munnen. Jag antog att det kunde vara en av två saker, en mus eller en fågel. Jag såg svansen och fick l panik. Jag skrek och skrek och skrämde pappa som blev lite arg på mig.  Som om det inte var nog så tog katten in musen i mitt rum. Pappa var den enda som vågade gå och stänga dörren till mitt rum.  Nu fick jag ta och sova i det kombinerade bibliotek/sy och gästrum och ligga och höra hur katten försökte döda den stackars musen. Jag var dock mer orolig för att katten skulle lämna delar av musen i min säng eller väska.  I morse väcktes jag halv sex utav väckarklockan jag ställt på mitt rum innan jag stängt in katten där tillsammans med råttan. Jag satte på mig ett par stövlar för säkerhetsskull och smög in för att stänga av väckarklockan och passa på att hämta min dator och min handväska.  Min otroliga rått och mus skräck is Notorious, jag skriker och springer då jag ser en.  Det är en hoppa upp på en stol slå med en sop type of scared som jag har då det gäller gnagare. Det är faktiskt lite underligt eftersom jag har haft en råtta som husdjur.  En takråtta men ändå. Jag vet bara att de gånger jag rör mig kvällstid i Stockholm är jag fett rädd. Anna och ett flertal andra hade det väldigt roligt då jag fick panik utanför Debaser , då någon sa att Slussen var det ställe i Sthlm med mest råttor.


Måndag 18/1 ca 13,00

Jag halvsitter i en sjukhusäng just nu och jag skriver med Word eftersom jag inte hittar något vettigt trådlöst nätverk att koppla upp mig. Jag hittade visserligen två men det ena verkar vara en scam och den andra verkar vara helt omöjlig för non- student att ta sig in på. Så detta är förmodligen en dag gammal text. Anyways jag var här på sjukhuset kl 7 imorse, jag var både trött och nervös, det senare visade sig i hyperaktivitet och ilska. Jag fick lite lugnande och rullades ganska snart in i operationssalen, sen minns jag i princip ingenting tills jag vaknade upp på uppvaket.  Jag fick lite saft och en tidning att läsa tills de tyckte att jag kunde rullas upp till vårdavdelningen.  Jag har hunnit ha två besökare: Mamma och Linn. Det är ganska trevligt att Linn jobbar på sjukhuset, så hon kan komma och hälsa på mig så enkelt som hon gjorde.  Hon är en av mina äldsta kompisar, och även om vi inte träffas på ett par månader ibland så har vi lika enkelt att falla in i ett samtal med varandra som om vi träffats dagen innan. Mamma hade varit på sjukhuset över natten så att komma och hälsa på mig var inga större problem för henne. 

Jag kände inte av smärtan något tidigare men nu har det börjat göra lite ont. Men det är väl det att bedövningen ha börjat avta, och smärtmedicin kan aldrig ersätta bedövning . Jag får Alvedon och Tradolan  mot smärtan, fast bara en gång var 6:e timme.


12 hours too go !

Det är nu 12 timmar kvar tills jag ska operera mig. Jag är inte nervös än så länge men det kanske kommer imorgon bitti. Jag ska dusha, packa en liten väska och sen är det väl inte så mycket mer med det. Jag är inte rädd för operationen, jag är rädd för smärtan som kommer efteråt. Jag har nog sett lite för många avsnitt av Extreme makeover. Man får alltid höra hur ont dom har och det skrämmer en aning. But God willing it´ll be just fine I´am sure.

Jag har just pratat med min brors mamma Ingela. Det är konstigt att man kan prata med vissa människor och känna som om man kännt dom i evigheter trots att man knappt pratat förut. På det sättet känns det att prata med Ingela. Vi pratade om allt möjligt, både om Sebbe, min operation och saker och ting vi har tänkt på. Jag kommer att fotsätta att prata med henne för det känns så himla bra.

Inspiration









2000 - talets 100 bästa skivor


2. M.I.A. - Kala
3. White stripes - White blood cells
4. Jenny Wilson - Love and youth
5. Clipse - Hell hath no fury
6. Death cab for cutie - Plans
7. Cassie - Cassie
8. Lily Allen - Alright, still
9. Lil wayne - The Carter III
10. Vampire weekend - Vampire weekend
11. Talib Kweli & DJ Hi-Tek - Reflection Eternal
12. Jens Lekman - When i said i wanted to be your dog
13. Dizzee Rascal - Showtime
14. Tough alliance - The new school
15. The Knife - Deep cuts
16. Yeah yeah yeahs - Fever to tell
17. Phoenix - Alphabetical
18. Frida Hyvönen - Until death comes
19. Bon Iver - For emma , forever ago
20. T.I. - King
21. Madvillian: Madvilliany
22. Lil Kim - the naked truth
23. Panda Bear - Person pitch
24. Max Peezay - discokommiten
25. Hot chip - the warning
26. The Unicorns - Who will cut you´re hair when you´re gone
27. Joanna Newsom- Milk eyed mender
28. Libertines - Up the bracket
29. Rilo Kiley - Blacklight
30. Black Milk - Tronic
31. Kanye West - Collage dropout
32. Yelle - Pop up
33. Css - Cansei de ser sexy
34. Babyshambles -
35. Annie - Anniemal
36. Postal Service - Give up
37. Band of horses - Cease to begin
38. Jaimie T - Panic prevention
39. Regina Spektor - Begin to hope
40. Joel Alme - Master of cermonies
41. Afasi & filthy - Fläcken
42. Anthony & the johnssons - I´m a bird now
44. Beyonce - B´day
45. Cut copy - Bright like neon love
46. Devendra Banhart - Cripple crow
47. Q-tip - The Renaissance
48. Comet gain - city fallen leaves
49. Dead Prez - Let´s get free
50. E-40 - My ghetto report card
51. Immortal tecnique - Revolutionary vol 1
52. The Essex Green- The Cannibal Sea
53. The Tough Alliance - A New Chance
54. Beirut - The Flying Club Cup
55. Arcade Fire - Neon Bible
56. 50 Cent - Get Rich or Die Tryin'
57. Bright eyes - I´m wide awake it´s morning
58. The Game - Doctor’s Advocate
59. Nelly Furtado: Loose
60. Jay - Z - the black album
61. Feist - The reminder
62. Beirut - The flying cup
63. Kocky - Kingdom came
64. Okkervil River - The Stage Names
65. White stripes - Elephant
66. J Dilla - The Shining
67. Eminem - The Marshall Mathers lp
68. Rufus Wainwright - Want one
69. Hey Willpower - P.D.A.
70. Ryan adams - Heartbreaker
71. The flaming lips - Yoshimo battles the pink robots
72. Nordpolen - På Nordpolen
73. Adam Tensta - It´s a tensta thing
74. Deerhunter - Microcastle
75. Sophia Somajo - The laptop diaries
76. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
77. Lily allen - It´s not me, it´s you
78. Dizze Rascal: Boy In Da Corner
79. Kleerup - Kleerup
80. Stor - Nya skolans ledare
81. Franz Ferdinand - Franz Ferdinand
82. Dirty projectors - Bitte orca
83. Fattaru - Mina drömmars stad
84. Wavves - Wavves
85. Atlas sounds - logos
86. Erykah Badu - Mama´s gun
87. Gillian Welch - The revelator
88. The Elected - Me First
89. Magnetic fields - I
90. Khonnor - Handwriting
91. Neon Indian - Physic chasm
92. Kelis - tasty
93. Wolf parade - At mount zoomer
94. Ison & Fille - Ison & fille
95. Britney Spears - Blackout
96. Saturday looks good to me - Every Night
97. Raekwon - Only Built for Cuban Linx… Pt II
98. Jay Reatard - Blood visions
99. Dead Prez - Let´s get free
100. Titiyo - Hidden


Arctic Monkeys - Riot van


Hur man ordbajsar om en tråkig dag.

Jag vaknade för två timmar sen. Jag hatar att vakna upp efter 11. Då känns det som om hela dagen är förstörd. Dessutom vet man att man kommer att vara vaken hur länge som helst. Jag har hunnit med att äta gröt och duscha och glott på Skidåkning. Min mamma tycker det är kul och hon har alltid åkt skidor i ungdomen. Just nu sitter jag och gör en lista på favoritmusik under 2000-talet.

We´re mexican ?

Hahahah Desperate housewifes fortsätter på sin 5:e säsong att vara helt fantastisk. Jag såg just en scen där Gabrielle, Carlos och deras dotter Juanita är på ett möte med en fin skola. Rektorn säger att det blir bra med mångfald och att dom inte har haft nån Mexican på skolan på ett bra tag. Dottern blir förstäckt och frågar om dom är mexikaner som don som står och säljer apelsiner vid vägkanten. Hur helarious som helst

Lite najs



Vill se den

Love will tear us apart

Jag har köpt en fantastisk tolva idag Love will tear us apart med Joy division har alltid varit en av mina favorit låtar någonsin. Jag hittade även två lp skivor: The smiths debutskiva och en samlingsskiva med Undertones bästa låtar. 

Idag har jag...... Shoopat med Judith, snackat om smink och kläder i två timmar i väntan på bussen, köpt nagel förstärkare, ätit godis och sedan mått dåligt psykiskt och fysiskt över detta. Upptäckt att mitt saldo är 34 spänn.
No inte kul alls. Man vet nästan aldrig hur det går till.

Sitter just nu och lyssnar på en kärleks attack på svensk hip-hop ifrån tidigare idag. I love that show.

Snyggast

Jag känner mig fin idag. Jag har just haft i papiljotter. Jag lär få lite burr om jag orkar vänta länge nog.
Jag måste hinna med en massa saker innan min mattelektion börjar. Jag ska packa med mig allt jag ska ha med mig hem under den kommande veckan för jag kan ju inte ligga i strömbäck heller. Jag bör ta med mig Dator, mjukisbyxor, trosor, sockar,  t-shirts, koftor och ett ombyte snygg kläder, smink och hygien artiklar. 

Jag har beställt en vargtröja ifrån jiteshop. En sån där som alla inom hip- hop Sverige har. Det känns lite drygt, men dom är ju så himla snygga alltså. Jag är glad bara den kommer till nästa måndag, då jag kommer tillbacka till skolan igen efter operationen. Jag har också beställt ett par örhängen ifrån Gulan. De tror jag kommer redan idag tror jag jippie.

R.I.P. JAY REATARD

En av mina favoriter har gått blott 29 år gammal. Jay Reatard skiva Blood vision är fantastisk, liksom allt annat men främst den. Amerikansk  polis i Nashville försöker nu ta reda på vad det är som har hänt.

00 - talets bästa indie rock plattor (band)

Jag älskar att göra listor och specciellt musiklistor. Jag tänkte först att jag skulle göra en lång lista med alla mina favoritskivor från det gångna årtiondet men jag förstod ganska snart att det skulle bli rätt svårt att placera dom rättfärdigt. Det fich mig att bestämma mig för att göra en massa listor ifrån olika genrer och olika kategoriseringar. Jag Måste väll erkänna att jag inte lyssnat så mycket på Indie innan 2004 så från 00-04 är det ganska sparsamt.

25. Phoenix - Wolfgang amadeus mozart
24. Wolf Parade - Apologies too the queen Mary
23. Yach - See mystery lights
22. Jay reatard - Blood visions
21. White stripes - white blood cells 
20. Dirty projectors - Bitte orca
19. Deerhunter - Microcastle
18. Fleet foxes - Fleet foxes
17. Comet Gain - City fallen leaves
16. Grizzly bear - Yellow house
15. Babyshambles - Down in albion
14. Franz Ferdinand - Franz Ferdinand
13. Band of horses - Cease to begin
12. Arcade fire - Funeral
11. Rilo Kiley ä- Blacklight
10. Yeah yeah yeahs - Fever to tell
9. The strokes - This is it
8. Libertines - Up the bracket
7. Css - Cansei de ser sexy
6. The Shins - Oh invented world
5. The Unicorns - Who will cut you´re hair when you´re gone
4. Vampire weekend - Vampire weekend
3. Death cab for cutie - Plans
2. White stripes - Elephant
1. Animal Collective - Merriweather post pavillion










Nosejob next

Om en vecka kommer jag att ha opererat mig. Jag kommer att få ett helt annorlunda utseende helt enkelt.
Jag har velat göra en operation i flera år, men kollade upp hur det skulle gå först i höstas. Jag trodde det skulle ske senare i vår kanske i mars, april men att det sker så här tidigt på året är bara bra. Jag satte upp mig på en lista som är till för dom som kan gå med på att göra sin operation om någon ställer in, ibland bara en dag efter att man fått veta att man ska opereras. Jag fick iaf veta 4 dagar innan så jag kan förbereda mig  mentalt litegrann iaf. Nu ska jag ringa upp me mums och berätta lite mer för henne om hur operationen går till.

Torsdag prt 1

Okey först och främst har jag inte sovit ett dugg. Jag upptäckte först vid fyra tiden vad klockan var och då tyckte jag det var onödigt att gå och lägga mig. Nu får jag lida resten av dagen för detta. Jag satt i mitt rum och gjorde smycken som inte blev specciellt lyckade, men jag hade iaf mysigt.

American sweats

Onyttigheter från staterna som jag vill smaka är

1. Poptarts
2. Kool - aid
3. Ding-dongs
4.  Root Beer
5.  Skittles
6. Mountain dew
7. Twizzlers
8. Smoores
9. Krispy Cream Donut´s

Man hör namnen jämt på amerikans tv och film och nu när jag smakat Oreos har en mersmak för dom olika godsakerna satt in. Min syster smakade Poptarts då hon var i Usa och hon sa att dom smakade ungefär som våfflor fast med en lite annorlunda konsestens.


Onsdag Pr 2.

Frida är inte den enda som skärt sig i fingret idag, jag lyckades just med samma konsstycke med en rakhyvel. Jag hade lovat Patrick att han skulle få en rakhyvel av mig. Dum som jag är skulle jag kolla om den var oanvänd. Den var och är fortfarande det om man inte räknar med att den är full med blod hmmm. Ajajaj det gör ont som fan. Fick låna plåster av Bela men jag skar av mig en halv cm bit hud.


Onsdag

Onsdag, dagen har varit blandad. Det är ingen nyhet att jag försover mig mycket, men sällan så mycket som jag gjorde idag. Klockan var kvart över tolv då jag klev ut ur sängen. Missade min psykologi lektion vilket känns så himla typiskt då jag gjort den uppgift som skulle vara inne.

Skapande lektionen var dramatisk då Frida cuttade sig rejält i fingret. Det sprutade bara blod. Vi skulle göra tryck och dom flesta utav oss satt och skar i oh papper då det bara hände. Hon fick hjälp utav lärarna med ett första hjälpen kit. Jag ska göra ett snyggt afrikanskt mönster och trycka på något tyg. Vad jag ska göra utav det sen vet jag inte.
 
Sen for vi och handlade jag, Judith, Naya,Malin,Patrick och Molander. Bakdörren till bussen hade frusit igen så vi fick klättra över säterna. Jag lyckades sparka Judith i huvudet med mina nya sneakers, inget jag är stolt över iaf. Nu har jag panik att hon ska somna och inte vakna upp imorgon, såsom jag såg att en karaktär i ett Veronica mars avsnitt gjorde. Då vi kört en bit på vägen upptäckte jag att jag glömt mobilen. Jag visste att den låg på parkeringen eftersom jag haft den i fickan då jag gått ditt. Jag visste också att jag lutat mig framåt för att plocka upp en penna ur väskan, förmodligen var det då jag tappat ut den. Note to self: handla aldrig med Naya då han ska storhandla för det tog fett lång tid. Kanske pga av att han inte skrivit någon lista och gick över alla hyllor. Jag köpte indigrienser till Burritos och lite annat smått och gått. Men speciellt Orios för det har jag velat smaka hur länge som helst. Mmm det var fett gott så nu kan jag checka den av listan på amerikanska godsaker jag vill smaka.

Nu har jag ätit burritos och känner mig riktigt mätt. Jag ska städa lite, byta sängkläder och duscha . Men inte före jag rökt en cigg.


Loving the Wire

Åhhhh Jag älskar den serien så jävla mycket. Den är så äkta och det känns aldrig krystat. Det finns ett fåtal serier som jag sett som kan mäta sig med den, men det är inte så många. Man har samma medkänsla med dom kriminella såsom man har med poliserna, och den är beroende framkallande som faan. HBO do some good shit.
Karaktärer som Omar, Mcnulty, Bunk, Lester, Bunny, Prop Joe, Barkdale och stringer bell får en att vilja ha mer och mer och mer.  Karaktärer med stora roller dör liksom dom med små, det är ingen som är mycket bättre än någon annan vare sig det handlar om en polis, en borgmästare eller en langare, alla har problem helt enkelt.

Sunny Day pr 2

Hittade en tröja på H&M och en kjol på Monki. tillsammans gick dom för 110 spänn. Jag har så lite kläder att ha på mig ner till så jag är specciellt glad för den snygga kjolen: Ya´ll know i´ll be sporting it  aight. Båda är grå och tröjan är lite genomskinlig. Jag köpte även ett par skivor från Burmans musik. En med Sade, Paul Simon, Ray Charles och något underligt från ryssland eller nåt, migh be sampleble. Jag stog och snackade ett bra tag på Burmans. Varefter jag stressade mig att handla mat på Hemköp för att slippa vänta en timme på nästa buss. Jag sprang nästan för att hinna med bussen hem.


Jag köpte en sallad. Assdyrt jag vet, men jag pallade inte att laga mat
så det fick bli det i alla fall.






Sunny day

Det har varit en ovanligt fin dag idag. Solsken i januari är helt underbart. Jag ska fara till stan för att handla litegrann. Och det är fortfarande ljust ute, mycket härligt.

Them Timbalands

Om någon hade frågat mig för tre månader sen om jag någonsin skulle kunna köpa ett par skor som Timberlands eller några som liknade den skon skulle jag nog ha skrattat rejält. Jag har sett ner på den skon sedan högstadiet, tyckt alla som jag sett dom varit fjantiga och wannabe gansters. Fast inte nu längre. Dom skor jag köpte på Kupan i fredags är i princip en kvinnlig variant utav Timbalands. Det är inte så att Timbalands blivit moderna igen heller, utan snarare är det är en  förändring i min personliga klädsmak, det i är uppenbarligen min 90-tals facination som spökar. For i love em Timbs now.


Mina Sneakers



Fan dom är så jäkla snygga båda två , men den gröna trodde jag var turkos ända framms till jag öppnade kartongen, så jag känner mig lite lurad men dom är så cleana ändå.

Finally bitches

Jag fick först veta idag att man alltid ska ha datorn inkopplad med sladd och aldrig med med det trådlösa nätverket. Så jag har snott någon av mina grannarnas internet. Väldigt gansta yo. Men nu funkar det i alla fall yippie. Jag kan skriva min blogg, kolla mail, facebook osv utan att oroa mig om jag ska nå nätverket. Jag säger bara finally bitches.

Sade - soldier of love


Mina sneakers har kommit

Yippie mina sneakers har kommit. Egentligen så kom dom för fyra dagar sen men jag har varit så lat och haft det svårt att hitta tiden att hinna hämta dom. Jag kommer inte plocka ut dom ur kartonen nu direkt men så fort dom kommit ut ur kartongen ska jag flasha dom. Jag är dessutom orolig för att titta på fakturan och för att mamma ska hitta dom. Men jag vet inte om jag kommer att vilja använda dom än, eftersom det är vinter så vill jag helst inte nöta på dom.


Sluta be mig

Jag hatar att olika data program updateras hela jävla tiden fan jag måste installera en ny version av Java varje dag känns det som. Installera en ny version av this and that, i am sick and tired of it Duh. Jag tycker dom borde samla alla uppdateringar under en och samma dag, typ en gång i månaden. And It´s all that i am asking for.


Kupan är bättre än Myrorna

Jag gjorde ett par superfynd igår på Kupan, jag fick en kavaj, en väst, en kofta , två halsband ett par skor och en sjal för 250. Jag är riktigt glad för allt detta hadde jag köpt motvarande saker på myrorna hade jag nog fått betala mer än 500 kr. Jag borde kanske inte säga så eftersom jag praktiserat där i sex månader, men the truth is the truth.

check em out


Lördagen från helvetet

Att vara strandsatt någonstans även om man vill därifrån är inget kul. Och så har jag kännt hela dagen i princip fram tills kvart i nio då jag kunde ta mig därifrån. Jag har varit vaken sedan ett idag. Och ända fram till sem tiden idag har jag varit i panik att behöva stanna på Strömbäck. Jag var nästan i tårar tills jag fick veta att jag kan ta mig hem ikväll. Tack och lov att det var en som skulle ut på kvällen så att jag kunde följa stan med in till stan.  Fyfan vad jag var förbannad tidigare idag. Jag åkte hit för att det skulle vara en fest här, jag var inte ens specciellt sugen på att festa jag följde egentligen bara med för att vara schysst. Önskar att jag låtit bli för det känns som om hela min helg har blivit förstörd, mina pengar är slut och Jag vill träffa min mamma, eftersom jag inte gjort det på så länge. Det var väl nästan två veckor sedan nu och det börjar kännas. Jag hade kunnat stannat kvar på strömbäck om jag satt mig in i det hela, men jag har knappt någon mat inget internet osv så det känns för jävligt. Sen blev jag extra arg pga av att dom som lånat bussen innan inte kom i tid utan en timme försent. Jävla taskig stil. Jag tänker inte skylla på någon för den här dagen vill jag egentligen bara glömma.

Got money

Got money, and you know it. Jag har tjänat ihop 1000 kr och det känns riktigt bra alltså. Jag är ju alltid pank i princip så det blir ju kul att kunna köpa något snyggt.


Sovdags

Det känns skönt att krypa ner under täcket men nya sängkläder och nyduschad. Jag ska se lite på the wire sen ska jag sova.

Acid wash - ett enkelt sätt att fövandla ett tråkigt plagg

Just nu väntar jag på att skölja ut två t-shirts som jag har sprayat med klorin. Jag hoppas på ett coolt resultat.
Jag har redan hunnit göra en långarmad tröja. Jag hadde ett linne, en t-shirt och en långarmad tröja , de har alla tre legat stilla i garderoben ett bra tag och genom att göra på det här sättet ger man dom ett nytt liv.
Jag såg en tjej som gjort en så snygg t-shirt och jag tänkte göra likadant.

Det du behöver är ett plagg, klorin och ett par diskhandskar. Man bör använda ett badkar eller åtminstone ett handfat då man gör det här. Man blöter tröjan(eller vad det nu är man vill ha) i vatten, vrider ut vattnet, lägger ut tröjan och skvätter på med den mängd klorin man vill ha, gnugga kanske lite grann och låt det ligga i 10 minuter eller då man börjar se en färg man gillar. Sen sköljer du ut plagget ordentligt och kastar in det i tvättmaskinen.
Det är först då plagget har torkat som du ser resultatet. Tänk på att vara försiktig med klorinen, behåll handskarna på hela tiden och akta kläder och saker runt omkring dig.


Jula

När jag övningskörde runt om i vår del av Umeå så var målet vårat jula, och hur underligt den än låter så hittade jag en jättesnygg skjorta där. Olivgrön/ vit rutig med orange och bruna ränder. Underligt att man kan hitta så snygga kläder där. Jag har förälskat mig i väldigt manliga plagg på sistone. Detta beror nog på av min förälskelse i 90- talet. På bilden ser den mest brun ut men den är olivgrön


Städat

Det är någonting otroligt tillfredställande med att städa sitt rum. Man blir liksom alldelles lugn och avslappnad efteråt. Har man ett städat rum blir man fri på något sätt. Jag har även hunnit med att övningköra gjort lite skoljobb och tjänat pengar. Jag hjälpte till pappa att packa och bära in 15 kartonger med ved. Det var mest fördelaktigt för mig eftersom jag fick 100 kr för en kvarts arbete. Nu ska jag pyssla lite till i mitt rum genom att klippa till lite plastblommor så dom ryms i en kort vas.





 

Hata vintern

Jag hatar vintern eftersom den ger mig sådana hud problem.  Jag undviker alltid smink då jag är hemma hela dagen, jag tvättar mig aldrig med tvål i ansiktet och jag föröker undvika godsaker så gott jag kan.
Det spelar ingen roll hur mycket jag än smörjer mig eller tvättar mig. Min hud är alltid irriterad. Mitt ansikte är jobbigast eftersom min panna är alltid fet då jag i resten av ansiktet har  eksem eftersom jag är så torr.
Det är inte det enda heller jag oroar mig konstant för att få psoriasis eftersom mamma hade det i ca 20 år.

ångest och sorg

Så fort jag är ensam utan något specifikt att tänka på går mina tankar till Sebastian. Jag vill helst inte att dom ska göra det för jag mår så himla dåligt om jag dwellar on it . Det är förstås svårt att tänka på något annat, han har inte ens varit död i en månad. Men förundras ändå att jag kan tänka på annat eller att jag kan skratta. Jag har börjar få panik över att glömma saker som han har sagt till mig, eller över att glömma bort hans röst.  Jag ser saker i huset såsom foton, blommor, fotöljen han satt på och jag blir kall inuti och känner genast av den där sorgen. Den är närvarande hela tiden och fångar tag i mig.  Om jag ser hans ansikte på byrån så kommer jag på mmm ja just det han är död. Man vet att det finns folk som kan förlora sina nära i då dom är unga, men man tror aldrig att man ska bli en utav dem. Nu är man en av de personerna  som man pratar om med medlidande och nyfikenhet.  Jag var precis likadan förut, men jag vill aldrig mer prata om någons olycka för nu vet jag hur det känns.

Sorgen kommer och går extra mycket vissa dagar, Detta är en sådan dag. Jag har även börjar känna av skolpaniken, och jag har skolarbeten som jag borde avsluta innan jag börjar skolan igen men varför ska jag behöva bry mig om religion och naturkunskap ? när jag mår så som jag gör.

Skivsläpp

Idag gick jag in och läste på Whoa om vilka svenska rappare som skulle släppa nytt i år. De jag ser fram emot  mest är: Stor, Mohammed ali, Allyawan, Olsepp & den som e den, Zacke, Sexfemman, Prop dylan, Trainspotters, Anton Kristiansson och Mofeta & Jerre´s - Bomben. Mofeta & Jerres ska komma i slutet av januari, men man ska aldrig lita på release datum så jag kan bara hoppas på det.

Raekwon - Ice cream


Skoltrött

Faan jag sitter hemma och gör bort mina restupgifter ifrån skolan och än så länge är jag bara klar med Engelskan.
Jag har slut på cigaretter och tålamådet börjar tryta, Huff och Puff och Stuff och Stånk. Ahhh ska göra klart Psykologin idag tror jag. Jag jobbar med Historia, Naturkunskap och Religion imorgon. Jag har iaf bra musik som gör det hela genomlidligt.

En liten bild ifrån backen


Jag, Rebecca och Maud

Dagens köp

Jag har shoopat en hel del idag. Jag köpte ett orange läppstift, och det känns skönt att ha gud vad jag har gått och längtat alla dessa dagar. Jag köpte även ett linne och en t-shirt ifrån Gina tricot. Två paket bomulls rondeller (Åhlens), två örhängen och hårklämmor ifrån ur och penna och en paprika ifrån konsum aka Coop nära.



Damn thats a sexy bitch.
Jag har dessutom på mig min nya tröja ifrån myrorna. Det har blivit en stor favorit såsom min nya kofta ifrån monki. Jag har hittat min stil, I 90 - tal och sent 80 - tal. Jag fick flera uppmuntrande kommentarer om min klädstil igår ifrån mina kusiner efter begravningen. Jag ska att pyssla lite ikväll med smyckes tillverkning och kanske sy litegrann ikväll. Imorgon ska jag hålla på med skolarbete eftersom jag blev kommendant Pappa far. Jag är glad han är gjorde det för jag har en hel del restuppgifter kvar att göra klart innan jag börjar skolan igen. Som tur är har jag redan de flesta utav dom halvgjorda så det blir inte allt för mycket iaf.

Shoopa

Idag ska jag köpa ett orange läppstift på Åhlens. Jag har kännt mig lite strandsatt här hemma sedan nyårsafton (With obvious reasons) men jag vill gärna åka dit idag.

Nu är det över

Mitt på dagen idag hölls min brors begravning. Han blev 25 år gammal. Det är extremt jobbigt att tänka på.
Jag vet inte vad jag ska tycka och tänka förutom en stor sorg över det hela. Jag och Sebbe hade mycket gemensamt och vi pratade på Msn och när han väl var här så hade vi livliga diskussioner om allt möjligt.
Jag är så glad att jag fick lära känna honom så väl som jag gjorde i alla fall. Jag är glad att begravningen är över för det har tyngt mig i stort sett hela jul lovet. Det är inte det att jag tycker det känns som en belastning, utan det är det att det att jag har byggts upp känslor och olika scenarion på det som komma skall.


En Vogue - Don´t let go (Whats it gonna be)


Scrunchie

Jag har gjort en scrunchie idag trots att den blev lite missbildad.  En i lila i sammet. Det känns som om jag är den enda i Umeå som använder Scrunchies, men lika glad är jag för det för då är jag ensam om det. Jag har gjort fyra stycken än så länge, funderar på att göra jättemånga och gå till Kii för att kolla om dom är intresserade att sälja dom åt mig. 

Nyårs löfte : Bli en Milkoholic

Jag har alltid varit facinerad av min kompis Annas mjölk drickande, ända sen vi var barn har hon föredragit mjölk före Coca cola och annan läsk. För en månad sen ungefär så var jag och hälsade på henne, Linn och Lars -Erik och ännu en gång tömdes 2-3 mjölkpaket om dagen. Inte bara av Anna utan även av Linn, Lars-Erik och mig. Jag anlände onsdagen den 2 december och vi gick på Spy bar samma kväll. När vi gick därifrån halv 5 på morgonen var ett stopp på seven eleven självklart, men istället för att köpa en coca cola till pizzan som jag brukar blev det en liter mjölk.
Och jag fick ganska många blickar från folk omkring mig då jag halsade mjölk såsom man brukar halsa läsk, vatten eller alcohol. Jag är glad att den killen jag hade spanat in hela den kvällen stirrade förundrat på mig.
Dom följande dagarna drack jag mycket mjölk, man blir som man lär så att säga. När jag kom tillbacka till Umeå så föll jag in i mina gamla mönster med Coca Cola igen . Jag vill verkligen sluta dricka Coca cola annat än vid som tillfällen man äter ute, blir bjuden osv.

Jag vill byta ut Coca Colan mot mjölk utav två skäl.

1. Tänderna har brytits ner rejälj och emaljen har börjat förvinna en hel del och jag vill sluta innan det börjar synnas på dom, eftersom jag har ganska snygga tänder. Jag ar lätt att få hål men mina tänder är snygga, och tre olika tandläkare har varnat i två år.

2. Min vikt ligger på ungefär 68 och jag vill ner till 58 - 60 innan jag kan känna mig nöjd. Slutar jag dricka läsk kommer jag förmodligen att börja rasa i vikt eftersom jag dricker upp en 1,5 liters dricka på två dagar.

Så att bli en milcoholic blir mitt enda nyårslöfte.




inspirera mera



      








Daddy´s girl

Jag och pappa tog en liten svängom innan maten. Jag är ändå pappas flicka.


true that.

Call a chunky kid "fatty". Its just a word (but he feels it). Make fun of a person in a wheelchair. Bust on a kid at the store buying food with food stamps. JUST WORDS. Words do damage, words start wars, words get people killed. In 1929 a white woman said - That N--ger looked at me. That brother got lynched and his cook was chooped off. 


Words hurt - remember that It´s true that

Das racist - Rainbow in the dark

Jag hörde en helt sjuk låt med dessa killar i september, en låt under namnet Combination pizza hut and taco bell. En låt som hela tiden repeterar den meningen. Das racist består av HIMANSHU KUMAR SURI och VICTOR VAZQUEZ som rappar om typ inget men ändå allt. Helt fantastisk alltså. Jag som konsumerar musik som toapapper letade inte upp någonting mer just då , men nu hittade jag en assome video på youtube och snart kommer en ep som jag förmodligen kommer att köpa för att supporta dessa killars plånböcker, även om dom är hipster kids som förmodligen har rika föräldrar.
.

RSS 2.0